tisdag 18 februari 2014

syn och hörselrehabiliteringen


Hittills har ni bara fått se glimtar av ett projekt som har uppehållit mig de senaste 6 månaderna. 
Projektet har varit att göra en gestaltning till Syn och hörselrehabiliteringens nya lokaler på NUS. Kriterierna för jobbet var att det skulle vara taktilt, lätt igenkännbara symboler och ca en A4 stort. 14 stycken! Jag satsade på djur för djur känner vi igen och gillar, det finns massor att välja på och det är kul. Resan har inte varit rak om man säger så utan jag har fått stå ut med många sprängningar och omtagningar innan jag har kommit hit. Igår sattes det hela på plats och idag känns det äntligen ok att visa.

I den här korridoren hänger nu mina djur, ett utanför varje rum. En rätt trist och grå miljö som verkligen vann på att få lite annat som bryter av. På bilden syns det hur vi har placerat ut dem på golvet för att se vilket djur som ska vart.


Jag hade fantastisk hjälp av en tjej som praktiserar på konstenheten. Corazon, utan dig hade det inte gått så smidigt som det gjorde. Tack! Hon har för övrigt utställning på Folkets Hus i Umeå med sina fotografier den 16 april. Jag ska gå dit och titta.

Det var mycket att ta hänsyn till vid uppsättningen. Skyltar, kontakter, lampor. Och inget av detta satt som standard utan för varje dörr heller. Jo, kanske skyltarna men inget annat. Det enda vi kunde ha som fast markör var höjden, i övrigt fick vi testa oss fram vad som såg bra ut. 


Eftersom de ska vara lätta att komma åt känna på så sitter djuren inte i ögonhöjd utan mer i axelhöjd på en vuxen.
Om du vill läsa tidigare inlägg om projektet hittar du dem här: inte nu igen! / prov / start

2 kommentarer:

 1. Dom blev ju verkligen fina tillslut. Jättefina.
  Kul för dom synskadade också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha. Jag är riktigt nöjd över resultatet. Det leder vidare om man säger så.

   Radera