lördag 16 februari 2013

förberedelser

All sätta sig vid drejskivan när man delar verkstad är inte bara att sätta sig. Det behöver förberedas och tas fram. För att sedan plockas undan och städas när drejningen är klar.  Så här brukar det se ut när jag börjar. 


Verktygen ligger lättillgängligt (jag brukar alltid glömma något, den här gången var det skärtråden som fattades)...


...vattenhinken står på sin plats......och desbrädan är klädd med papper. Klart att börja! Idag står 20 muggar på programmet.

5 kommentarer:

 1. Ser spännande ut, ja det är lite plock innan och alltid har man glömt någon liten pryttel. Jag drejar också med en spegel framför annars ser man inte riktigt vad man håller på med formmässigt. Hur mycket lera använder du till muggarna? 300g?
  Kreditkortet måste jag testa, har klippt en bit av ett plastlock som funkar på samma vis, men kanske mer stadga i ett plastkort?
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, spegel är bra. Blir oftast helt ställd när jag kommer någonstans där det inte finns spegel. Tar ett tag att vänja sig.

   Muggarna är rätt stora, 14,5 hög och 10 vid drejat mått, så jag använder 550g lera. Sen har jag inget handtag på dem.

   Plastkorten är helt suveräna, lagom stadga, finns i ett överflöd, helt gratis, lagom stora för allt möjligt. Men jag tror inte att det är så stor skillnad med plastlock. Du får prova!

   Radera
 2. Gillar muggar utan öra, det är en viss känsla med dem tycker jag. Sen är det ju bra att hela processen blir lite enklare och snabbare utan öra!

  Nej nu vill jag hem och sätta igång :-)

  SvaraRadera
 3. Skulle gärna vilja se hur det ser ut när du är färdig med dagens jobb också (innan städning):)
  Hälsningar Berit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle se ut det! Lovar att det inte är lika prydligt och organiserat som innan. Dessutom har man svårt att se något i spegeln! Kanske att det kan dyka upp ett foto i slutet av veckan ändå.

   Radera