fredag 3 maj 2013

Hagaskolan åk 4

I dagarna två har jag haft besök av 18 st fjärdeklassare på Folkuniversitetet. Ett skapande skola projekt tillsammans med Hagaskolan. Vi har jobbat med självporträtt, både skissat av varandra och jobbat i lera. Alla har haft ofantligt roligt. 
Först gjorde vi en gemensam figur där var och en hade sin del att göra. Ett öga av Stina och örat av Kalle, munnen gjorde Oskar osv. Sedan satte vi ihop allting på huvudet och resultatet skrattade vi gott åt. Men visst är de fina gubbarna?


Nu har de lärt sig hur man gör när man jobbar med lera och sätter ihop delarna med slicker och vi gick vidare till självporträtten. Alla blev så klart individuella och vissa tolkade självporträtt som ett vitt begrepp men lik sin upphovsman var de flesta.


Vi har jobbat i vit stengodslera, moddelerat huvudena massiva och gröpt ur den innan vi målat med underglasyrfärger direkt på den blöta leran. Sedan ska huvudena brännas och glaseras med transparent glasyr.


Alla eleverna i årskurs 4-6 på Hagaskolan är involverade och ska komma i grupper om nio åt gången. Det kommer att bli ett helt hav av självporträtt innan alla är klara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar