fredag 18 januari 2013

dekorera

Jag har fått frågan hur jag gör dekorationen på mina nya muggar. Hela idén med dem är ju att de är olika med olika mönster, skuret, slätt, "prickar" och att färgen kan få vara det sammanhållande. Eller om man hellre vill ha olika färg så kan mönstret få vara den gemensamma nämnaren. Vilket som så tänkte jag visa en av dekorationerna, den som gör muggen prickig. 

Jag använder mig av en fyrfläta, gjort av läderband. En liten rulle som är lätthanterlig.

Den tar jag och rullar i handen samtidigt som jag trycker mot muggen. 


Det blir olika djupa gropar beroende på hur mjuk leran är och hur hårt jag trycker.

De mörka prickarna på den färdiga muggen uppstår när glasyren flockar sig i groparna och lägger sig tjockare där. Här se man också hur mycket leran krymper från drejat till färdigt.

2 kommentarer:

 1. Tack för snabbkursen i dekoration! Det tar alltid lite stopp någonstans när jag ska till att dekorera något, så därför behöver jag alla tips!
  Jag gillar verkligen att du har en vit glasyr inuti och en annan utanpå, det är ju också en typ av dekoration att variera glasyrerna så. Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du fick ut något av det. Det finns så många olika sätt att dekorera på så man skulle behöva en livstid på sig att bara jobba med det! Trevlig helg till dig med.

   Radera