tisdag 26 mars 2013

björkar

Nu har jag äntligen fotat björkarna i färdigt format med en lite bättre kamera. Det var ändå inte helt lätt att få till bra bilder. Provade lite olika miljöer för att björkarna skulle komma till sin rätt. Först i fönstret som jag brukat använda mig av eftersom ljuset är så bra där oavsett väder.

När jag inte blev nöjd där gick jag ut och hittade en snöhög som jag blev något lite nöjdare med. Vårbjörkar i vinterskrud. Problemet med att fota ute var att just den här dagen var solen ovanligt stark. Inte de bästa förutsättningarna för bra resultat. 


 
Nästa ställe blev mot Kulturmejeriets vackra tegelvägg. Här kunde jag skugga solen med kroppen vilket ändå fungera rätt bra. Här utnyttjade jag kontastfärgerna grönt och rött. Men jag är lite orolig att tegelväggen tar för mycket uppmärksamhet från björken. Vad tycker ni? Vilket blev bäst?

6 kommentarer:

 1. Jag gillar den översta! Tycker att vitt och trä och ljus alltid är den snyggaste bakgrunden till hantverk. Fridfullt liksom.

  SvaraRadera
 2. Den översta. Gillar "allén" och ljuset!
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också den översta, men bäst tycker jag om de du tog med helt vitt bakrund =)...Cecilia

  SvaraRadera
 4. Jag måste nog börja om. Är inte nöjd med någon eftersom bakgrunden stör för mycket. En helvit bakgrund som du säger Cecilia blir nog bäst.

  SvaraRadera
 5. Bild nr1 tyckte jag bäst om. Jag hade nog povat att fotat ute med himlen som bakrund. Lite snett underifån eller från sidan.
  Verkligen fina björkar du har fått till.
  Kul med raku :-)

  SvaraRadera