torsdag 6 september 2012

skapande skola

Ska till veckan jobba med elever från Hagaskolan här i Umeå i ett så kallat Skapande skola projekt via Folkuniversitetet. Ska bli jätteroligt. Eleverna kommer från åk ett till tre och kommer i grupper om 11 elever under två timmar per grupp. Vi ska jobba med havsbotten och sommaräng som tema och elevernas grejer kommer att monteras ihop till två gemensamma verk. Ska bli spännande och se vad eleverna hittar på. Jag hoppas kunna fota lite under veckan och lägga ut.
Det här projektet skiljer sig rätt mycket från det projekt som jag har arbetat fram tillsammans med textilkonstnärerna Annika Sandström och Rebecka Adelhult Feklistoff på Kulturmejeriet där vi har träffat eleverna flera gånger och under längre tid. Beskrivningen av det projektet hittar ni på sidan skapande skola här på bloggen. Där finns också en beskrivning av en idé som jag utarbetade tillsammans med sångpedagog Anne-Li Marthinussen. Ett upplägg vi aldrig har haft möjlighet att testa tyvärr.
För den som undrar vad Skapande skola är för något kan man sammanfatta det med att fria konstutövare kan komma in i skolorna och jobba med barnen integrerat med undervisningen. Skolorna kan söka statliga pengar för att genomföra sina projekt. Utförligare beskrivning kan man hitta på Kulturrådets hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar