torsdag 6 december 2012

torrt

Idag när jag kom till verkstan hade frukostskålarna jag drejade för två dagar sedan redan hunnit torkat för mycket. Något som bara för en månad sedan var en nödvändighet, att vänta två dagar innan beskickning, blev en mindre katastrof. Vad göra?
Då har ju jag en revolutionerande liten låda som löser problemet. En plastlåda med lock som jag har gjutit en platta gips i botten på. I den kan läderhårt gods stå hur länge som helst (på en kurs har jag faktisk haft samma sak i över ett halvår i en sådan låda) och hålla sig perfekt så länge gipsen är lite fuktig. För att lösa dagens problem häller jag bara i lite extra vatten, stoppar ner grejerna och väntar så har lådan förvandlat torra saker till läderhårt tillstånd på några timmar. Helt torrt får det naturligtvis inte vara men funkar utmärkt på nästan torrt.4 kommentarer:

 1. Vilket superbra tips, tack för det. Dina "bokstavstavlor" är fantastiska!

  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!
   Ja, lådan har räddat mig många gånger. Lärde mig det av Dan Grip som jag praktiserade hos för en livstid sedan.

   Radera
 2. Mycket bra tips att komma ihåg! Gips är inte dumt i keramiksammanhang. Måste fixa en ny gipsplatta till överbliven drejlera som behöver torka något för återanvändning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gips är användbart till mycket. Ett till gipstips är att göra en skål av gips för att torka lera som är för blöt. Slicker vatten mm har ju en tendens att rinna över kanten på plana skivor och då är en skålform perfekt.

   Radera