torsdag 5 juni 2014

frukost

Att frukosten är viktig har man hört mer än en gång i livet. För att hjälpa till med dagens viktigaste mål bjuder jag på en härlig musli serverad i en av mina skurna frukostskålar. Muslin gör jag ofta så vi har dem nästan alltid hemma. Receptet är ursprungligen hämtat ur en receptbok från den klassiska vegetariska restaurangen Cranks men jag har modifierat det lite. Lagt till och bytt ut några ingredienser.



Musli

300 g havregryn
100 g råg eller dinkelflingor

50 g solrosfrön
100 g hackade mandlar
75 g riven kokos
25 g sesamfrön, svarta eller vita
25 g hela linfrön

100 g råsocker, el. rörsocker
1 ½ dl vatten
1 ½ dl rapsolja
½ tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser utom vaniljen och salt. Vispa samman resten och blanda i. Blanda allt väl. Sätt på ugnen och bred ut blandningen i en långpanna. Torka i 200°C i 20-25 minuter. Rör om då och då så att alla ingredienser torkas jämnt. Ta ut och låt svalna. 


Glöm inte äta frukost...och gör det gärna ur en handgjord skål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar