måndag 12 november 2012

Upcycled

Ibland måste man bara ha roligt...och prova sånt man ser någon annan göra. En sida som jag ofta får inspiration från är Ceramic Arts Daily. För ett tag sedan visades ett inslag om hur Kristin Pavelka gör om gamla köksredskap och ger dem nya handtag. Eftersom favokniven hemma saknade handtag och likaså en mycket praktisk mirett i verkstan kunde jag inte göra något annat än att prova. Vill ni läsa artikeln har ni den här.
Så här vart min version:

2 kommentarer:

 1. vilken superbra idé! De blev ju jättefina :)Gillar den gröna glasyren som så effektfullt lägger sig i mönstren.

  Har precis en osthyvel som jag tycker mycket om som gick sönder(tänk att man kan ha favoritverktyg i köket...) Några frågor bara: Hur mycket fick du beräkna som krympmån för hålet? Är det glasyr på baksidan också - och i så fall, hur har du brännt dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker om dem. Vissa saker kan man bara inte slänga utan måste göra något av. För att svara på dina frågor så gick jag helt och hållet på känn när det gällde krymmån. Blev inte helt perfekt men jag fixade det genom att slipa ner det sista efter bränning. Och ja det är glasyr runt om och jag har haft de stående på kant. Dvs på den lilla ytan som gränsar till verktyget. Ren flax att de inte föll eller att de faktiskt höll balansen.
   /Eva-Karin

   Radera